Flashback: Maiden Call Anthem of the Seas

Op 1 mei 2015 werd de Anthem of the Seas voor de eerste keer verwelkomd in Zeebrugge. Daarmee was ze meteen een van de grootste cruiseschepen ooit verwelkomd in een Belgische haven.

De Anthem of the Seas vertrok op 22 april 2015 voor haar maiden trip langs de kusten van Spanje en Frankrijk. Het schip bezocht Zeebrugge in het kader van een driedaagse cruise vanuit het Engelse Southampton waarbij Brugge (via Zeebrugge) en Parijs (via Le Havre) bezocht werden.

Het cruiseschip telt maar liefst 16 passagiersdekken, is 348 meter lang en 41 meter breed. Aan boord zijn er ruim 1.500 bemanningsleden om de 4.180 passagiers de vakantie van hun leven te geven. In totaal zijn er dus maar liefst 5.680 opvarenden aan boord. Er zijn 2.090 hutten aan boord waarvan 1.571 met een balkon.

Er zijn maar liefst 1.571 hutten met balkon aan boord.

Een hoogtepunt aan boord is zeker en vast de North Star, een uitkijkpost die tot 90 meter boven het zeeniveau gaat om de passagiers een prachtig 360°-zicht over de omgeving te geven. Daarnaast is er ook een vrije-val simulator (iFly) en een surfsimulator (Flowrider) aan boord. Mensen die graag eens met boksauto’s rijden kunnen aan boord terecht in de Seaplex.

Wie liever op het gemak iets gaat drinken kan terecht in één van de 22 bars, clubs en lounges aan boord. Een voorbeeld daarvan is de Bionic bar, waar je cocktail met veel liefde door robots gemaakt zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *