AIDAperla mogelijks eerste cruiseschip voor Zeebrugge

Normaal gezien zou het cruisetoerisme in Zeebrugge nu op volle toeren moeten draaien. Maar omwille van het coronavirus liggen alle schepen momenteel in een haven of ergens voor anker te wachten op verdere instructies om herop te starten. En die heropstart lijkt er stilaan te komen.

Alle rederijen zijn momenteel bezig met uitzoeken hoe ze veilig kunnen herbeginnen met de activiteiten. Costa Cruises kondigde eerder een verlenging van de pauze aan, die momenteel tot 15 augustus 2020 zal lopen. AIDA Cruises, een heel belangrijke klant in de haven van Zeebrugge, verlengde haar stopzetting van de cruises momenteel tot 31 augustus. Al worden toch enkele afvaarten overwogen.

Momenteel staat in verschillende Facebook-groepen te lezen dat AIDA een kleine heropstart zou overwegen met de AIDAperla en de AIDAdiva. Deze schepen zouden enkele cruises uitvoeren naar de Noorse Fjorden, West-Europa en de Baltische Staten van een week. Indien deze heropstart er door komt, wil dat zeggen dat de AIDAperla naar Zeebrugge zal komen op 26 augustus. Momenteel is het havenbestuur bezig met een plan om de schepen te ontvangen aan de cruiseterminal.

Verschillende nationaliteiten

Aan boord van de cruiseschepen zitten passagiers van verschillende nationaliteiten. Omdat de landsgrenzen voor sommige landen, en dus bijgevolg ook sommige nationaliteiten nog niet opgesteld zijn is het mogelijk dat sommige passagiers in België niet aan land mogen komen. Voor de bemanning volgt ons land de aanbeveling van Europa met betrekking tot mensen die op zee werken, de bemanning behoort tot de categorie van essentiële reizen.

Voor een update van de cruisecalls, kunt u hier terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *