Carnival Magic brengt blitsbezoek aan Zeebrugge

Vandaag was de Carnival Magic even te zien in onze kusthaven. Het schip kwam uit Dover en vertrok meteen weer naar Southampton. De reden van het bezoek was een port clearance.

De cruisewereld is volop bezig met het voorbereiden voor een herstart van de activiteiten. Ondertussen liggen nog heel wat schepen wereldwijd voor anker in afwachting van verdere instructies. Het blijft dus ook afwachten wanneer de cruises in Zeebrugge opnieuw op volle toeren zullen draaien.

Vandaag mochten we wel eindelijk nog eens een cruiseschip verwelkomen in Zeebrugge. Zaterdagavond ontdekte ik dat de Carnival Magic even zou langskomen en sinds dien was het elke avond kijken of er nog niets veranderd was aan de planning. Deze ochtend iets na 10 uur was het dan eindelijk zo ver.

Port Clearance

De Carnival Magic, een cruiseschip gebouwd door Fincantieri (Italië) in 2011 kwam onder een stralende zon en met bijna geen wind de kusthaven binnen. Het doel van deze korte aanloop was een port clearance.

Omdat het schip maandenlang in Dover heeft gelegen, en het een nieuwe opdracht moet starten in Southampton heeft het nood aan een port clearance. Dat is een Brits reglement dat een cruiseschip pas opnieuw een Britse haven binnen mag nadat het in een buitenlandse haven geweest is. De havenautoriteiten van de buitenlandse haven moeten verklaren dat schip en de bemanning ok zijn.

Zeebrugge was de eerste haven in de buurt van Dover die een schip van deze grootte kan ontvangen. Het is de eerste keer dat zo iets gebeurde in de haven van Zeebrugge met een cruiseschip, een historisch moment dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *