Ultimate World Cruise bezoekt Zeebrugge

Op zaterdag 27 juni 2024 mocht Zeebrugge de Serenade of the Seas verwelkomen. Het schip vertrok in december 2023 in de Amerikaanse havenstad Miami en is momenteel bezig aan de Ultimate World Cruise. Een cruise die de passagiers over de 7 continenten naar 8 wereldwonderen, 60 landen en meer dan 150 bestemmingen brengt.

De wereldcruise van Royal Caribbean werd beschreven als The most epic world cruise ever to set sail. En toegegeven denk ik dat dit inderdaad één van de meest impressionante wereldcruises is die ik tot nu toe ben tegen gekomen op het internet. In december 2023 vertrok de Serenade of the Seas op een trip van 274 nachten die de passagiers 7 continenten en meer dan 60 landen laat ontdekken. Iets voor 09 uur op zaterdag 27 juli meerde deze dus ook aan in onze haven.

De volledige wereldcruise werd opgedeeld in 4 delen. Dankzij deze cruise ontdekken de passagiers de wereld en hoeven ze hun bagage ( normaal gezien ) maar één keer uit te pakken en opnieuw in te pakken. De wereldcruise werd verdeeld in volgende segementen:

  • Ultimate Americas Cruise ( 10 december 2023 – 11 februari 2024 / 36 bestemmingen – 64 nachten )
  • Ultimate Asia Pacific Cruise ( 11 februari 2024 – 09 mei 2024 / 40 bestemmingen – 87 nachten )
  • Ultimate Africa & Med Cruise ( 09 mei 2024 – 10 juli 2024 / 39 bestemmingen – 83 nachten )
  • Ultimate Europe & Beyond Cruise ( 10 juli 2024 – 10 september 2024 / 40 bestemmingen – 63 nachten )

De route werd gepland met het oog op het bezoek van onder andere 8 wereldwonderen tijdens de reis. Zo stonden onder andere het Great Barrier Reef, de Chinese muur, Iguazú Falls, Machu Picchu, Christus de Verlosser, Chichén-Itzá, het Colosseum en de Taj Mahal op het programma van de wereldreizigers. De Ultimate World Cruise has dus zeker en vast voor ieder wat in petto om er zo een onvergetelijke ervaring van te maken.

De Serenade of the Seas is geen ongekende in Zeebrugge en bezocht de haven al eerder. Het schip behoort tot de Radiance klasse in de vloot van Royal Caribbean en heeft de Radiance of the Seas, Jewel of the Seas en Brilliance of the Seas als zusterschepen. De schepen bieden een groot gevoel van ruimte door veel glas die gebruikt wordt aan boord. Het moet zorgen voor een gevoel van veel ruimte. Aan boord zul je je zeker niet vervelen: er is een Country Club ( indoor en outdoor ) waar je naar hartenlust kan golfen in een simulator. Daarnaast is er ook een klimmuur te vinden van bijna 50 meter hoog, een basketbal- en volleybal veld en natuurlijk ook een 2-tal zwembaden. Er zijn 5 restaurants aan boord zoals de Main Dining Room, Portofino en de Chops Grille. Ook aan bars is er aan boord geen gebrek.

Serenade of the Seas werd in 2003 gebouwd bij Meyer Werft in Duitsland en meet 293 meter. Het schip heeft een capaciteit van +/- 2.100 passagiers en 858 bemanningsleden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait