Disney Dream komt overnachten in Zeebrugge

Het vaarschema van de 7-daagse cruise die de Disney Dream zal maken vanaf 1 september heeft een aanpassing ondergaan. Door problemen in de haven van Amsterdam werd door Disney Cruise Line beslist om de Disney Dream al een dag eerder naar Zeebrugge te sturen. Het schip zal nu aankomen op 6 september.

Reeds enkele weken vormen klimaatprotesten een probleem voor cruiseschepen die de Amsterdamse haven willen bezoeken. De protesten vinden vooral plaats op de zeesluis in Ijmuiden, de cruciale toegangspoort om via het Noordzeekanaal de cruiseterminal in hartje Amsterdam te bereiken. Meerdere rederijen werden al genoodzaakt om vaarschema’s aan te passen en Amsterdam links te laten liggen of om uit te wijken naar de cruiseterminal in Ijmuiden. Zo werd onlangs het vaarschema van de Ultimate World Cruise aangepast die eind juli Zeebrugge bezocht. Om de aanloop in Amsterdam te kunnen maken werd beslist eerder te vertrekken uit Noorwegen en de haven van Bergen over te slaan.

Disney Cruise Line neemt nu dus ook maatregelen om geen risico’s te lopen. De Disney Dream vertrekt op 1 september op een 7-daagse cruise vanuit Southampton die oorspronkelijk Hamburg, Amsterdam en Zeebrugge zou aanlopen. In een brief naar de gasten klinkt het dat door omstandigheden buiten hun wil er een risico is dat het schip niet zou kunnen aanlopen in Amsterdam en er zo een havendag zou missen. Dat heeft er voor gezorgd dat de Disney Dream al op vrijdag 6 september naar Zeebrugge komt en een overnight stay zal maken tot zaterdag 7 september. ‘S avonds zet het schip dan opnieuw koers richting de haven van Southampton om de cruise te beëindigen.

Passagiers getroffen door de aanpassing krijgen een onboard credit van 250 US Dollar ter compensatie van de wijziging die heeft plaatsgevonden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait