MSC Cruises begint laatste winterseizoen vanuit Zeebrugge

Morgen, 02 oktober 2024, begint MSC Cruises aan haar laatste winterseizoen vanuit Zeebrugge ( en Rotterdam ). De eer om af te sluiten is voorbehouden aan de MSC Preziosa die tot begin volgend jaar de route ‘Parels van het Noorden‘ vaart.

Tot 16 april 2025 is de MSC Preziosa wekelijks te zien in Zeebrugge. Dat is goed voor 21 aanlopen waarin men kan inschepen voor een cruise in onze buurt. Je bezoekt onder andere Le Havre, Southampton, Hamburg en Rotterdam tijdens de cruise van een week. Het is de laatste winter dat MSC Cruises deze route zal varen, nadien zal de rederij zich focussen op iets zonnerige winterbestemmingen.

Vorig jaar werd de route nog gevaren door de MSC Euribia. De bezettingsgraad lag aardig hoog ( bijna 90 % ) door het feit dat het een splinternieuw schip was én deze te zien was in de televisieserie van De Verhulstjes. De MSC Euribia was hot en daar heeft MSC Cruises duidelijk de vruchten van mogen plukken. Deze bezettingsgraad evenaren zal dit jaar niet lukken daar de MSC Preziosa een kleinere capaciteit heeft. Er zijn voor inscheping in Zeebrugge wekelijks 50 kajuiten ter beschikking. Voor inscheping in Rotterdam ligt dit aantal iets hoger ( 122 in 2024 en 100 in 2025 ).

De route kan ondertussen ook op internationale naamsbekendheid rekenen. Naast de Britten, Duitsers, Nederlanders en Belgen die aan boord stappen is het ook een bekende route onder de Amerikaanse reizigers. Het is voor hen de ideale manier om West-Europa te bezoeken in een week en daarbij enkele belangrijke steden zoals Brugge, Parijs, Hamburg, Amsterdam en Londen aan hun lijstje toe te voegen. Aan boord kan je ook veel Aziatische reizigers terugvinden die net voor dezelfde reden als de Amerikanen aan boord stappen.

Ondanks de populariteit van de route gaat MSC Cruises er volgend jaar niet mee door. Dit komt omdat de vraag naar zonbestemmingen heel groot geworden is en daar wil MSC Cruises in de toekomst volledig op inspelen met cruises in de Middellandse Zee en de Caraïben, die voor MSC Cruises een absolute hotspot aan het worden is. Onder andere het privé eiland van MSC Cruises, Ocean Cay, staat op de verlanglijst van veel passagiers. Begin volgend jaar openen ze trouwens ook hun eigen terminal in de Amerikaanse havenstad Miami van waar ze zullen varen richting de Caraïben.

Wie interesse heeft in een cruise met inscheping in Zeebrugge kan terecht bij onze nieuwe partner Captain Cruise België ( https://captaincruise.be/ ).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait